Logo

Aikataulu

Retkikunta lähtee matkalleen keskiviikkona 22.2 klo 06:40 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Matka kulkee Amsterdamin kautta Montrealiin ja edelleen Ottawaan, jossa odotamme 12h lentokentällä Resoluten koneen lähtöä. Saavumme Resoluteen 23.2 iltapäivällä. Tästä alkaa totuttelu, harjoittelu ja pakkausvaihe, joka kestää alustavien tietojen mukaan maaliskuun viidenteen päivään.

Valmisteluvaiheen aikana Resolutessa tarkastamme Resoluteen ennalta lähetetyt ja sinne tilatut varusteet ja ruuat. Korjamme tai korvaamme tuhoutuneet tavarat ja pakkaamme ahkiot menokuntoon. Valmisteluvaiheen aikana totuttelemme kylmään ilmaan, harjoittelemme hiihto ja leiriytymisrutiineja sekä teemme viimeiset varustesäädöt. Pakkaamme Resolutessa myös materiaalipudotuskollit sen varalta, että joudumme turvautumaan ulkopuoliseen huoltoapuun.

Maaliskuun viidentenä päivänä kelkotaan miehet ja varusteet Twin Otteriin ja pyyhkästään 1000km pohjoiseen Ward Hunttiin. Siirrymme aloituspisteeseen kahdella koneella. Kun kaikki on paikalla, laitetaan sukset jalkaan ja hiihdetään 8 viikkoa ja se on sitten siinä. Saavumme navalle parahiksi ottamaan Wappua vastaan. Palaamme navalta Huippuvuorille, Longyearbyeniin heti toukokuun alussa ja aloitamme huollon. Huippuvuorilta palataan alustavasti toukokuun 4:nnen päivän tienoilla Helsinkiin.