Logo

Ahtoa ja tasaista

85 43 05 N 76 17 23 W

Päivät alkavat toistaa toisiaan. Tänään saatiin siis nauttia niin auringosta kuin pilvestäkin.

Maasto vaihteli äärilaidasta toiseen. Aamulla teimme tuskastuttavan läheistä tuttavuutta erittäin laaaajan ja poukkuisen ahtojääalueen kanssa. Mutta niin vaan siitäkin mentiin läpi.

Iltapäivällä taas saimme kerrankin nauttia pitkästä ja oikean suuntaisesta railosta. Tätä on odotettu hartaasti. Kilometrin liukas railo jatkui vielä laajana järvialueena ja oikean suuntaan kuljimme kolmatta kilometriä putkeen. Kilometrivauhtikin nousi hetkellisesti lähelle neljää. Näitä kun jatkuisi paljon niin sieltä se napakin sitten lähestyisi.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

****

Packis och släta flak

Dagarna börjar likna varandra mer och mer. I dag fick vi njuta av både sol och moln.

Terrängen varierade från det ena extremumet till det andra. På noegonen bekantade vi oss plågsant väl med ett stort packisbälte. Med stor envishet kämpade vi oss igenom.

På eftermiddagen fick vi känna på hur det äar att skida på en nyfrusen råk som går åt rätt håll. Det har vi sannerligen väntat på. Den en kilometer långa råken utmynnade i en vid, frusen "sjö" (lompolo) och vi kunde fortsätta närmare tre kilometer. Vår hastighet steg som bäst till nästan fyra kilometer per timme. Om det här fortsätter kommer vi till polen innan vi hinner säga tulipanaros.

Expeditionen allt väl.