Logo

Retkikunnalla kaikki hyvin

85 54 04 N 76 22 24 W

Päivää hallitsivat keli ja sen vaihtelut. Välillä oli pilvistä ja synkkää, välillä reippaan tuulista, välillä sakea rakeinen sade ja täydellinen whiteout, välillä taas oli aurinkoista. Huonon näkyvyyden aikaan olisivat jääneet legit hiihtämättä ilman Brikon maskeja. Koskaan ei lakkaa ihmetyttämästä kuinka paljon paremmin lumisen pinnan muodot erottuvat kunnon kontrastia parantavien linssien läpi kuin ilman niitä.

Päivän huonoin legi oli alle kilometrin, parhaat kahta ja puolta kilometriä. Tänään saatiin loppuillaksi todella hyvää maastoa ja sitä myötä teimme uuden matkaennätyksen 21,3 km.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

*********************************

Dagen dominerades av vädret och dess växlingar. Emellanåt var det muligt och dystert, emellanåt blåsigt, emellanåt haglade det, emellanåt total whiteout och emellanåt soligt. Det var endast tack vare Brikos ansiktsmask som vi kunde skida under det sämsta vädret. Det är otroligt hur mycket bättre man kan urskilja snöns konturer genom linser som förbättrar kontrasterna än utan.

Den kortste etappen - eller leg som vi kallar det - blev under en kilometer, men den längsta ungefär två och en halv. Mot slutet av kvällen fick vi bättre terräng och satte nytt dagsrekord: 21,3 km.

Expeditionen allt väl.