Logo

Onnistunut päivä

83 41 49 N 73 50 14 W

Auringossa hiihdellen tunnelma oli välillä jopa keväinen. Lämpötilakin nousi -35 asteeseen. Muutamaa suurempaa jääkenttää ja oikeaan suuntaan vievää kapeaa railoa pitkin kiersimme ahtojäitä. Toivottavasti herääminen huomisaamuna on rennompi kuin tänään, kun jäälautat ryskyivät yhteen ja nostivat röykkiöitä uusiin muodostelmiin lähistöllä. Tärinä luonnollisesti tuntui makuupussiin niinkuin lohkareet tulisivat ovesta sisään. Niinpä, luonto tarjoaa välillä hienoja näytöksiä.  Näitä varten kannattaa hiihtää vaikkapa napajäällä.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

************

Då vi skidar i solskenet känns det att vi har vår i luften. Tempereraturen steg till minus 35 grader. Vi gick runt de värsta packisbältena via några större isfält och en smal nyfrusen råk som råkade gå åt rätt håll. Vi får hoppas att vi i morgon har en lugnare väckning än i dag, då isflaken pressades samman och lyfte höga skruvisar i närheten. Isen bävade och det känndes som om isblocken var på väg in i tältet. Naturen bjuder på fina uppvisningar. Det lönar sig till och med att skida på polarisen för att få uppleva dem.

Expeditionen allt väl.