Logo

Arktista viimaa ja vipellystä

83 45 06 N 73 46 09 W

Tänään saimme ensi kerran tuta arktisen viiman. Tuuli pyyhki kasvomaskejamme etuoikealta ja Sastan mainiot huput saivat todellisen tuulikasteen. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä että tuuleton -45C on huomattavasti mukavampaa kuin leppoisa kolmenkymmenen asteen pakkanen hyisessä viimassa.

Moni on miettinyt matkamme edistymisvauhtia ja kantanut siitä suurta huolta. Hitaaltahan tuo vaikuttaakin, mutta pois huoli ja murhe. Olemme edenneet lähes alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Referenssinä voisi mainita monikertaisen napaketun Richard Weberin, joka on niinikään matkalla navalle unsupportted. Riku, joka aloitti matkansa kumppaninsa kanssa päivä ennen meitä, on tietojemme mukaan vain noin 25km meitä edellä ja kertomansa mukaan aikataulussa.

Saimme suportiltamme tiedon, että Matty Mcnairin retkikunta oli saanut tarpeekseen ja heidät evakuoitiin 14.3.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

****

Support lisää: norjalaiskolmikko Cecilie, Rolf ja Per-Henry ovat noin 16 kilometriä retkikunnan edessä.

I dag var vi bokstavligen i blåsten, för första gången under resan. Vinden ven förbi ansiktsmasken snett framifrån från höger och Sastas huvor fick visa vad de går för. Vi är alla överens om att en vindstilla dag i -45 grader är betydligt trevligare än minus 30 grader i bitande vind.

Mängen har funderat över våra framsteg och varit lite orolig. Förvisso ser vår färd långsam ut, men ingen orsak till panik. Vi har skidat nästan i takt med vår ursprungliga plan. Som referens kan vi nämna polarräven Richard Weber, som också är på gång till polen unsupported. Han och hans kompis Conrad Dickinson startade en dag före oss, och är enligt de uppgifter vi fått ca 25 km framför oss och håller tidtabellen.

Vårt pålitliga support-team berättade för oss, att Matty McNairs expedition har fått nog och evakuerades den 14.3.

Supportens tillägg: Den norska trion Cecilie, Rolf och Per-Henry ligger ca 16 km framför de våra.

Expeditionen allt väl.