Logo

Tasaistako

83 37 27 N 73 39 19 W

Maasto alkaa vähitellen muuttua. Tänään suurimman osan matkasta saimme hiihtää hyvää tasaista jäätä. Tosin isoja yllätyksiakin eteen sattui. Välillä nimittäin tuntui sopivat jatkopaikat olevan kateissa ahtojään/perunapellon levittäytyessä silmänkantamattomiin. Ei muuta kuin suoraan läpi. Pidemmän päälle ainoa vaihtoehto vaikka aikaa kyllä silloin kuluu moninkertaisesti verrattuna tasamaastoon.

Aurinko paistaa jo 12 tuntia. Samalla se myös lämmittää hieman. Samoin testasimme makuupussien tuuletusta. Niissä onkin jo aikamoiset jääpaakut eristeissä, joten oli ilo huomata, että ainakin jonkin verran kuivumista tapahtui aamupäivan kuluessa 35 asteen pakkasesta huolimatta.

Kelin puolesta päivä oli muutenkin hieno. Pilvetön taivas seurasi retkikuntaa koko päivän.

**********

Terrängen börjar sakta men säkert slätas ut. I dag fick vi skida på släta isar största delen av tiden. Överraskningar finns dock också. Emellanåt dyker det upp potatislandslika packisområden utan synbar väg igenom. Men det finns inga bättre alternativ än att dra kortaste vägen trots att det tar flerfaldigt längre än på slät mark.

Solen skiner redan 12 timmar. Den börja också värma lite. Vi gjorde experiment och vädrade sovsäckarna. De har redan får isklimpar i isoleringsskiktet, så det var glädjande att se att de torkade något trots att temperaturen var minus 35 grader.

Vädret har varit fint; molnfri himmel hela dagen.