Logo

Juopuneita pähkinöitä

83 34 49 N 73 39 57 W

Aamulla kun herättiin niin ulkona kuulosti pelottavalta - teltan seinät läpättivät ja tuuli vinkui. Tilanne ei kuitenkaan ollut niin paha kuin kuulosti, sillä ulkona pystyi aivan mainiosti liikkumaan. Sastan takin huppuun on mukava piiloutua, voi hiihdellä vaikka koko päivän tietämättä ulkomaailmasta mitään.

Keli oli niin pöpperöinen, että kärkimies törmäili lumipenkkoihin kun pinnanmuodot olivat täysin hukassa. Päivän etenemistä hidasti myös ahtojääharjanne, jonka kiertämiseksi jouduttiin hetki hiihtämään aivan väärän suuntaan.

Päivän aikana Perttu, Tero ja Jermi ihmettelivät eväidensä pistävää makua. Syykin selvisi kun huomattiin että rommipullo oli vuotanut ruokalaukkuun. Maku ei oikein sopinut pähkinöiden kanssa, mutta suklaa vain parani onnettomuudesta.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

*********************

Då vi vaknade på morgonen lät det skrämmande på utsidan - tältets väggar smattrade och vinden ven. Till all lycka var situationen inte då dålig som det lät; vi kunde alldeles väl dra iväg. Det är skönt att gömma sig i huvan till Sastas rock, man kan skida fast hela dagen utan att veta något om världen utanför.

Det var så grötig sikt att ytformationer inte kunde urskiljas och den förste skidaren snavade oupphörligen på snödrivor. Även packisen drog ned på vår hastighet; vi nödgades skida åt helt fel håll i början för att komma runt en besvärlig passage.

Under dagen förundrade sig Perttu, Tero och Jermi över matens stickande smak. Det visade sig senare att en romflaska läckt i matlådan. Tydligen passade rommen inte så bra med nötterna, men chokladen blev bara bättre av olyckan.

Expeditionen allt väl.