Logo

Aurinko paistaa taas

83 31 49 N 73 49 41 W

Kirpeä pakkassää vastaanotti meidät kömpiessämme aamulla ulos makuupusseista. Eilinen lämmin sää oli vain yhden päivän oikku. Illalla pakkanen laski taas neljään kymppiin, mutta päivällä mittari pysytteli 36 ja 37 asteen tienoilla. Sininen pilvetön taivas ja matalalta loimottava aurinko piristivät mieliä.

Eilisestä kaikkien kamojen kerralla vetämisen kokeilusta intoutuneina kevensimme turhia tavaroita. Ainakin nuotioon joutui muutamat käytetyt sukat ja monojen huovat. Lisäksi jokainen mietti vielä omia tavaroita, että onko nyt kahden viikon jälkeen vielä jotain turhaa mukana...

Tänään oli hiihtopohjana osin tasaisempaa jäätä mutta paikoin oli edessä edelleen ahtojääröykkiöitäkin. Tasainen jää oli tänään kumman kumpuilevaa joten ahkion vetäminen tuntui käyvän työstä tänäänkin.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

************************

Det bet i näsan då vi kröp ut ur sovsäckarna i morse. Gårdagens varma väder var tydligen ett undantag. På kvällen sjänk
temperaturen igen till minus fyrtio, men på dagen höll den sig runt minus 36-37 grader. En klar, blå himmel och en låg,
flammande sol piggade upp oss.

Inspirerade av gårdagens experiment med att dra all utrustning på en gång beslöt vi att utföra en avlusning i Bouchts anda, dvs. slänga allt som vi ansåg vara onödigt. Bland annat några använda strumpor och filtstövlar blev lågornas rov. Varje
expeditionsmedlem funderar nu över sina grejor; finns där något som visat sig mindre nödvändigt efter två veckors skidande.

I dag var skidbanan delvis slät is med här och där träffade vi fortfarande på packis. Den släta isen var märkvärdigt kuperad och det var som vanligt ett hundgöra att ta sig fram.

Expeditionen allt väl.