Logo

Ruokien pakkausta

Aamu alkoi huonosti: hotellin kokki oli nukkunut pommiin eikä aamiaisesta ollut tietoakaan. Retkikunta siirtyi yläkerran oleskelutiloihin pitämään ex tempore -kokousta, joten odotteluaika ei mennyt hukkaan.

Päivän ohjelmassa oli lähinnä ruokien pakkausta. Ruuat jaetaan grammantarkasti päiväpusseihin; joka päivälle on yksi pussi aamiaista, yksi matkaevästä, ja yksi iltapalaa varten. Edellisten lisäksi on yksi valmiina ostettu lounaspussi. Tällä tavalla toimien päästään eroon lopustakin turhasta pakkausmateriaalista ja samalla tehdään elämä jäällä mahdollisimman helpoksi. Toisaalta samalla poistetaan kaikki mahdollisuudet vaihdella ruokien koostumusta matkan varrella, muttei tänne ole tultu ruualla kikkailemaan, vaan hiihtämään pohjoisnavalle. Tärkeintä on, että energiat riittää.

Miesten keskuudesssa on kaikenlaisia pikkuvaivoja lihasten ja luiden kolotuksesta päänsärkyyn. Näitä vaivoja lääkitään pääasiassa levolla.

Iltaisin tahtoo uni tulla liiankin herkästi, osin ehkä vielä aikaeron aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Illalla käytiin taas ulkona navakassa tuulessa kokeilemassa varusteita.

Varusteet, ja etenkin Sastan takin huppu, todettiin taas erittäin toimivaksi.

Majoittumisen treenivaihe on myös saatu käyntiin. Illalla majoitustilossamme oli niin kylmää, että katselimme tv:tä pörröfleeceissä väristen.

Retkikunnalla kaikki hyvin.