Logo

Ensimmäinen päivä Resolutessa

Aamu Resolutessa alkoi taasen kirpeänä ja hivenen tuulisena. Mittari näytti herätessämme -29 C ja tuuli oli puuskissa 10 m/s. Sovimme porukalla jo edellisiltana, että aloitamme heti ajamaan koneita sisään oikeaan aikatauluun. Porukka herätettiin Reimsin toimesta 6.55 ja sitä seurasi lyhyt nimenhuuto ja päivän tehtävien jako. Aamuvoimistelu ja marssiharjoitukset kutsuivat metsien miehiä ja hivenen hikisenä pääsimme nauttimaan Inns Northin kuuluisaa aamupalaa. Näillä leveyspiireillä aamiainen on ihanan rasvaista - me saimme vatsan täyteen rakkaudella valmistettua pekonia, munia ja maukasta makkaraa.

Päivän ohjelmaan kuului loppujen ruokien hakeminen paikallisesta kaupasta ja niiden lajitteleminen siten, että pääsemme rakentamaan muonapussit koko reissua varten. Karkeasti ottaen meillä on kolmenlaista ruokaa: aamupala, marssin aikana nautittava eväs ja illallinen. Kaikkiin pussehin on jo valmiksi laitettu kaikki tarpellinen aines. Tämä helpottaa ruuanlaittopuuhissa kovilla keleillä - veden sulatus ja pussin sisältö kattilaan.

Pientä ylimääräistä puuhaa meille on aiheuttanut ylimääräinen muuttokeikka.

Skottilainen vanhempi herrasmies on asuttanut tilaa jonka yhteydessä meidän ahkiot sijaitsevat. Kerroimme jo hyvissä ajoin paikan managerille, että haluamme ehdottomasti majoittua kyseisessä rakennuksessa helpottaaksemme omia puuhiamme. Asia oli jäänyt mieheltä huomioimatta ja tämän seurauksena jouduimme neuvottelemaan skotin kanssa evakkoon lähdöstä - onneksi hän oli erittäin myötämielinen meitä kohtaan. Nyt siis olemme taasen majoittuneena vanhassa kunnon pelimiesten kolossa.

Niinkuin jokainen kunnon kansalainen - mekin istuimme tiukasti television ääressä suomen kiekkomatsin ajan kannustaen omiamme samalla viimeistellen rästiin jääneitä ompelutöitä.

Illalla lähdimme ulos navakkaan tuuleen tunnin testilenkille. Sastan takkien huppu osoittautui erinomaisen suojaavaksi, mutta reidet ja ahteri tuppasivat osalla miehistä jäätymään. Noh, sen vuoksi täällä treenataan että tällaiset seikat tulevat huomatuksi ennen varsinaista lähtöä.

- Missä muualla on Jouko Kajanoja?