Logo

Retkikunta Resolute Bayssa

Edellisenä iltana miehet kävivät Ottawan yöelämässä. Helsinki-baarissa tavattiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajan pöytäseurueeneen (!). Kaikesta huolimatta oltiin taas aamulla ennen kuutta liikkeellä. Ensimmäiselle lennolle Ottawasta Iqaluitiin jouduttiin taas tsekkaamaan kaikki varusteet lentokentällä sisään. Koska meillä oli mukana selkeästi ylipainoa, päätimme turvautua vanhaan mutta toimivaan tekniikaan: kauhea hälinä ja touhu päälle, niin lentokenttävirkailijat eivät huomanneet koko ongelmaa. Iqaluitiin lennettiin pienellä koneella, ja Iqaluitista Resoluteen vieläkin pienemmällä koneella, yhteensä 5 h 30 min.

Resolutessa odotti pirteä kevätilma: 30 astetta pakkasta ja reipas tuuli.

Ensimmäiset paleltumat meinasivat tulla heti kärkeen. Onneksi ilmaan tottuu pikku hiljaa.

Illalla kuuden aikaan oltiin Resolutessa hotellissa ja päivällisen jälkeen alettiin purkamaan materiaalikolleja. Yhdessä kollissa oli pahannäköinen reikä, mutta onneksi ahkio oli koskemattomassa kunnossa. Tapasimme vuoden 2003 retkemme aikaisia tuttuja, mm. illanviettoihin osallistuneen Markin (nuorempaa inuiittipolvea), joka oli hyvin pettynyt Kanadan jääkiekkojoukkueen menestykseen kuten muutkin natiivit.

Retkikunnalla kaikki hyvin.