Logo

Täältä tullaan napa

88 09 50 N 80 32 09 W

Hyvien hiihtopäivien sarja jatkuu. Navakasta vastatuulesta ja tunti normaalia päivää lyhyemmästä  hiihtoajasta huolimatta napa lähestyi tänäänkin vajaalla 30 kilometrillä. Näitä päiviä meillä on edessä vielä 7 ja sitten seisommekin jo pohjoisnavalla.

Jään tasaisuudessa olisi toivomista. Vaikka välillä löytyykin tasaisia ja nopeita jäälauttoja, niin turhan usein matka hidastuu ahtojäihin ja tuulen kasaamiin dyyneihin. Kahden viikon takaisilla ahkiopainoilla päivämatka jäisi näissä maastoissa alle kahdenkymmenen.

Päivän jännitys tiivistyi suksien ja muiden varusteiden kestävyyteen. Viime yönä korjattu suksi kesti ainakin tämän päivän rasituksen, joten kevyt helpotus oli sallittu.

Matkaa jäljellä pohjoisnavalle:  205 km
Hiihtopäiviä jäljellä 7.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

 

****

Nordpolen - här kommer vi

Vår serie goda skiddagar fortsätter. Den snåla motvinden och en timme kortare "arbetsdag" till trots närmade sig polen idag knappa 30 km. Sådana här dagar har vi nu sju framför oss och sedan står vi på nordpolen.

Isen kunde nog ha varit lite jämnare. Det fanns nog släta och snabba isflak här och där, men tråkigt ofta fastnade vi i packis och snödyner som vinden blåst ihop. Om pulkorna fortfarande vägde lika mycket som för två veckor sedan skulle vi inte komma 20 km framåt i denna terräng.

vi såg naturligtvis med spänning fram emot hur skidorna och övrig utrustning skulla hålla ihop. Den skida som vi reparerat förra natten höll i varje fall för dagens påfrestningar. Vi känner oss lättade, åtminstone lite.

Expeditionen allt väl.