Logo

Vesivahinko ja lepopäivä

87 25 43 N 76 57 24 W

Eilen päätimme että tänään olisi puolikas päivä lepoa, jotta ehtisimme hieman nukkua ja ladata omia akkujamme - onhan tässä vielä kymmenen pitkää hiihtopäivää jäljellä. Ikävä onnettomuus muutti tämän kuitenkin täydeksi lepopäiväksi. Henkku sai teltassa kiehuvaa vettä päälleen. Tarvittava ensihoito annettiin retkikunnan lääkärin puhelimessa antamien ohjeiden mukaan. Vammat eivät ole vakavia, mutta päätimme antaa niille puoli päivää lisää aikaa parantua. Huomenna aamulla jatkamme normaalisti.

Hiihtopäiviä jäljellä: 10
Matkaa jäljellä pohjoisnavalle:  288 km

Retkikunnalla kaikki hyvin.

--------------------------------------------------------------
Vattenskador och vilodag

I går beslöt vi att hålla en halv dag ledigt, så att vi skulle få sova lite och ladda våra egna batterier - vi har ju faktiskt tio långa dagar framför oss. En tråkig olycka förlängde vilan till hen hel vilodag. Henrik fick i tältet en kastrull kokande vatten över sig. Första hjälpen gavs enligt instruktioner av expeditionens läkare över satellitteelfon. Skadorna är inte allvarliga, men vi beslöt ge dem en halv dag till att läkas. Morgon på morgonen fortsätter vi som vanligt.

Dagar kvar: 10
Distans till nordplen: 288 km

Expeditionen allt väl.