Logo

30 metriä tunnissa

84 22 57 N 74 09 30 W

Pakkanen tuntuu jämähtäneen kolmenkymmenen asteen tietämille. Päivällä aurinko lämmitti tehokkaasti. Tosin aamupäivällä oli aika pilvistä.

Iltapäivällä päästiin taas kunnon ahtojäiden pariin. Kahden vanhan jäälautan väliin pusertunut mahtava ahtauma hidasti matkantekoamme. Ensin mahdollisen reitin löytäminen oli vaikeaa valtavien jääpalojen seassa. Sen jälkeen ahkioiden saaminen siitä läpi vei aikansa. Kolmenkymmennen metrin matkaan meni reilu tunti ja taas hiihto saattoi jatkua.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

 

****

Kylan verkar ha parkerat runt minus 30 grader. Under dagen värmde solen effektivt. Det var dock rätt molnigt på förmiddagen.

På eftermiddagen fick vi packis igen. Ett verkligt berg hade pressats upp mellan två flak gammal is. Först försökte vi finna en väg genom ismassorna, och sedan kämpa med pulkorna för att få dem till andra sidan. En sträcka på trettio meter tog en dryg timme förrän färden kunde fortsätta igen.

Expeditionen allt väl.