Logo

Lossaus puuhia

84 08 14 N 74 13 59 W

Aamu alkoi kirpeassä auringon paisteessa. Hyvä niin sillä tiedossa oli heti alkajaisiksi avovettä. Eilen iltaisesta muutaman metrin purosta oli tullut yön aikana kaksikymmenmetrinen kunnon railo. Sen ylitykseen ainoa vaihtoehto oli ahkiolautta.

Kaksi tyhjää ahkiota sidottiin yhteen ja Jermi seka Henkku hyppäsivät kyytiin kuivapukuihin sonnustautuneina. Lapiot meloina pojat meloivat itsensä vastarannalle. Sen jälkeen alkoi varsinainen lossaus. Yli vedettiin loputkin ahkiot, tavarat ja miehet.

Koko hommaan meni aikaa pari tuntia. Mutta niin vain retkikunta oli kuivana railon toisella puolella.

Tänään tehtiin taas uusi matkaennätys, huimat 12,2 km. Päivää tehtiin tosin iltakahdeksaan asti. Pakkasta oli koko päivän 30, tosin aurinko lämmittää jo niin paljon että keskipäivällä lampötilat auringossa nousivat kymmenen astetta.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

*************

Morgonen började med sol men kallt väder. Det var bra, eftersom vi hade öppet vatten framför oss. Gårdagens några meters isgröt hade under natten vidgats till en tjugometers råk. Enda sättet att ta sig över var med flotte.

Vi surrade ihop två tomma pulkor. Jermi och Henkku iskrudade sig torrdräkter och hoppade ombord. Med spadar som paddlar tog pojkarna sig över till andra sidan. Därefter tog det egentliga flottningsarbetet vid; all utrustning, de övriga pulkorna och förståss gubbarna.

Detta tog ett par timmar i anspråk. Men så var hela expeditionen torrskodda på andra sidan.

I dag gjorde vi nytt rekord, svindlande 12,2 km. Vi höll dock på ända till åttatiden på kvällen. Hela dagan hade vi minus 30 grader, men mitt på dagen värmer solen redan så mycket att tempereraturen i solskenet steg med tio grader.

Expeditionen allt väl.