Logo

Ensimmäiset kilometrit takana

83 08 50 N 74 12 08 W

Aamulla heräsimme kirpeään pakkaskeliin. Lämpömittari näytti -44 C. Aamutoimissa oli pientä alkukankeutta, olihan takana ensimmäinen yö jäällä. Olosuhteet huomioiden kaikki meni kuitenkin hyvin ja matkaan päästiin aamuhämärissä jo pian yhdeksän jälkeen.

Pari tuntia hiihdeltiin tasaista matalikkoa WardHuntin rannoilla. Mutta varsin pian arktinen totuus paljastui. Edessämme alkoi ahtojäät. Ahkioiden paino tuntui nousevan samaa tahtia ahtojäiden lisääntyessä.

Muutaman tunnin äheltämisen jälkeen matkaa ahtojäissä oli kertynyt vähän toista kilometriä. Hyvillä mielin laitoimme teltat pystyyn pienelle tasaiselle platalle ahtojäiden keskellä. Päivä muuttui yöksi jo neljältä iltapäivällä ja otsalamput kaivetiin esille keittelyä ja muita iltatoimia varten.

Retkikunnalla kaikki hyvin.