Logo

Testit ja lääkintäkoulutus

67 89 03 N 34 50 08 E

Puolet retkikunnasta - Poppis, Toni, Perttu ja Tero - oli jälleen Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen testeissä. Testi oli toinen kolmen testin sarjasta, viimeinen testeistä on heti retkikunnan Suomeen paluun jälkeen. Jokaisen testikerran kuntotestit ovat identtiset, jotta tutkijat saavat mahdollisimman hyvin selville millä tavoin naparetkeily elimistöön vaikuttaa. Testien perusteella porukka on lihonnut, mutta siitä huolimatta suorituskyky on pysynyt entisellään. Tämä oli tarkoituskin, joten retkikunta on kuntonsa puolesta valmis lähtemään matkaan.

Tällä kertaa lisänä oli myös oppimista ja vireystilaa käsittelevät psykofyysiset testit. Näissä testeissä seurattiin sykettä samalla kun opeteltiin japanin kirjainmerkkejä ja seurattiin ruudulla pyörivää punaista palloa. Vireystilatestiä hieman häiritsi edellisen yön ompelutalkoot Heinolan hotelli Kumpelissa, mutta eiköhän tutkijoille jäänyt käyttökelpoistakin materiaalia.

Testien yhteydessä käytiin läpi mukaan tulevia lääkintätarvikkeita, ja opeteltiin support-teamin Heikki Karisen johdolla ompelemaan haavoja umpeen. Tavoite on, että kaikista niistä vammoista ja sairauksista jotka on mahdollista jäällä hoitaa, selvitään omin avuin.