Logo

Retkikunta kuntotesteissä Jyväskylässä

60 10 00 N 24 46 00 E

Edellisenä iltana puolet retkikunnasta ajoi hyvissä ajoissa edellisenä iltana Jyväskylään lepäämään. Hyvin nukutun yön jälkeen siirryttiin Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitokseen, jossa tehtiin hermostoon liittyviä testejä, verikokeita, sekä voima- ja maksimirasitustestit.

Jokainen antoi testeissä kaikkensa, ei ollut tavatonta että juoksumatolta romahdettiin suoraan ketoon lepäämään. Testien valvojan kommenttikin oli, että "ainakin tämä oli kaikilta maksimisuoritus".

Testien lopputulos oli toivoa antava: retkikunna jäsenet ovat yllättävän tasakuntoisia, ja kaikkien kunto on normaali-ihmisten taulukoilla mitattuna hyvä. Huippu-urheilijoiden taulukot jätämme omaan arvoonsa.

Toinen puoli retkikunnasta menee vastaaviin testeihin tammikuun alussa.