Logo

Lähtökuopissa

Nyt vihdoin on jo konkreettista lähdöntunnelmaa. Ahkiot vietiin lauantai-iltana lentokentälle ja rahdattiin koneisiin asti. Jos keli sallii niin sunnuntai aamuna retkikunta aloittaa varsinaisen matkan teon. Kahdella lentokoneella siirrytään tuhat kilometriä pohjoiseen arktisen jäämeren rantaan.

Päivä kului pakkaamisen viimeistelyssä. Ajassa suurimman osan vei kuitenkin pekonien käristys. Kauan kadoksissa ollut lihalähetys ei nimittäin lopultakaan tullut ajoissa perille, joten aamulla kävimme kaupasta ostamassa 60 kiloa pekonia. Sen paistamisessa olikin suurempi urakka kuin aluksi tuntui. Onneksi käytössä oli hotellin suurtalouskeittiö.

Rahdatessa ahkiomme lentokentälle varusteet punnittiin ja hämmästys oli suuri. Tarkoista laskelmista huolimatta painoa tuntui kertyvän melkoisesti. Ahkiopainot vaihtelivat 140 ja 160 kilon välillä. Nyt siis pariksi tunniksi nukkumaan ja sitten se alkaa. Retkikunta on valmis koitokseen.

Retkikunnalla kaikki hyvin.