Logo

Ruokaa pusseihin

Ensimmäinen telttayö takana. Aamuvoimisteluna harjoittelimme nallenkaatoa eli poikkeustilannetta, jossa joudumme avaamaan tulen hyökkäävää jääkarhua vastaan. Pahvilaatikot toimivat keinokarhuina. Retkikunnan sihti oli kohdallaan ja olemme valmiit kohtaamaan jääkarhun - tarvittaessa jopa kovin ottein.

Päästyämme takaisin autotallin lämpöön ja huollettuamme tavarat aloitimme loppupäivän kestävän ruokien pussituksen. Päivä vierähti ja toinenkin alkoi ennenkuin saimme sekä hiihdon että materiaalipudotuksen (mikäli joudutaan siirtymään unsupportista tuettuun matkantekoon) ruuat pussitettua.

Homma on vain lihoja vaille valmis. Kuivalihoja on metsästetty pitkin Kanadaa ja toivotaan että jerky löytää tiensä Resoluteen ennen lähtöämme. Jerkyjen ohella toinen harmaita hiuksia aiheuttanut ongelma on tulliin jäänyt tavaralähetys, jonka selvittelyyn on valjastettu melkoinen määrä erilaisia tukipalveluhenkilöitä.

Kävimme selvittämässä myös lentoja. Joudumme siirtymään lähtöalueelle kahdella eri lennolla. Todenäköinen lähtöhetki ensimmäiselle konekuormalle on 4.3 ja toiselle 5.3. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olemme suksilla kohti napaa 5.3 iltapäivällä.

Henkku kävi pitämässä pienen Suomi-esitelmän paikalliselle ala-asteelle.
Lapset kyselivät innoissaan mm Suomen hyljekannasta, valaista ja haikaloista.


Retkikunnalla kaikki hyvin.